|
 |
www.rozmowy.jpn.pl
 Forum filozoficzne - życie w grzechu czy czystości - jaką drogą chcesz podążać? Zadaj pytanie a Wielebny Ojciec Apostoł odpowie ci na nie! |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Alojzy Kwas
|
Temat postu: zapłaciłem mandat i policjant powiedział że grzes Wysłany: Sobota, 15 Marzec 2008, 03:01 |
|
|
Dzisiaj miałem pecha, nie dość że mnie złapał policjant za przekroczenie prędkości, to jeszcze mnie chciał zakuć w kajdany i dostarczyć do sądu. Powiedział że popełniam grzech z którego mam się wyspowiadać. W samochodzie mam święte relikwie a mimo to złapał mnie na radar. Co prawda jechałem w terenie zabudowanym 170 km/godzinę, ale droga była dobra, tylko deszcz trochę padał. Czy to prawda, że mimo zapłacenia mandatu mam się z tego spowiadać? Czy to aby na pewno jest grzech?
|
|
 |
|
 |
Apostol
|
Temat postu: Re: zapłaciłem mandat i policjant powiedział że grzes Wysłany: Środa, 19 Marzec 2008, 01:15 |
|
|
A i owszem synu, grzech to tym większy im większa jest prędkość i zagrożenie. To typowy przykład w którym szatan wchodzi w ciało i kusi nieświadomego człowieka. Nieświadomy człowiek jedzie prędkość a szatan rozgląda się na boki by swą mocą zepchnąć samochód na niewinną staruszkę czy matkę z malutkim dzieckiem w wózku. Jeśli zatem jest kuszenie a dalej uleganie mu, to jest to grzechem, bez wątpienia. Tak więc przyjmij tę pokutę wraz z mandatem na ocalenie duszy swej, amen.
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
|
|